Gitaarspelen is leuk.

Dat is het uitgangspunt van de gitaarlessen van Frank Meijer.
Wil je graag net zo gitaar leren spelen als……(vul zelf maar in)? Wil je popmuziek, jezelf begeleiden als je zingt of toch liever klassiek ? Ga samen met Frank aan de slag om jouw doel te bereiken.

Frank Meijer
Frank Meijer

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt mij bellen of mailen. We kunnen dan even overleggen hoe en wanneer je les wilt hebben. Kijk op de contactpagina

Krijg ik privéles of duoles?

De keuze om privéles of duosles te nemen ligt bij jezelf. Duoles kan gezellig zijn, en goedkoper dan privéles. Bij de indeling van de duo’s (max. 2 mensen) wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de individuele muzieksmaak, de leeftijd en het werktempo. Als het nodig is worden de duo’s weer opnieuw gevormd, of wordt er in goed overleg besloten om toch privéles te nemen.

Kan ik meteen met lessen beginnen als ik me aanmeld?

Ik geef 4 doordeweekse middagen en avonden les, niet op vrijdag. Als jij kunt lessen op een lestijd die bij mij in het rooster nog vrij is, dan kun je meteen beginnen. Kun jij bv. alleen ’s avonds lessen, dan kan het zijn dat je moet wachten tot er plek is. Gedurende de tijd dat je op de wachtlijst staat, krijg je al wel uitnodigingen om leuke evenementen te bezoeken. Als je je inschrijft, sta je op de leukste wachtlijst van Nederland!

Moet ik diploma’s halen of optreden?

Het behalen van diploma’s of het meedoen aan evenementen is geheel vrijwillig. 

Frankpop

Hoeveel tijd moet ik besteden aan gitaarspelen?

Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert. Hoe je goed kunt oefenen leer je op de les (bv. eerst langzaam spelen). In het algemeen is het goed om elke dag een vaste oefentijd in te plannen. Verwacht in het begin niet te veel van jezelf.

Welke gitaar ga ik bespelen?

Voor je met gitaarles begint moet je voor jezelf een paar dingen op een rijtje zetten.
Ten eerste, wat voor soort muziek wil ik maken?
En, als je daar uit bent, wat voor soort gitaar gebruik ik daarvoor?

Er zijn veel verschillende muziekstijlen en daarbij behoren ook verschillende soorten gitaren. Hieronder zal ik de 3 meest gebruikte gitaren kort beschrijven:

Klassieke gitaar

klassieke gitaar
klassieke gitaar

De gitaar die veelal gebruikt wordt is de Spaanse of klassieke gitaar. Het is een gitaar met nylon snaren en je kunt er klassiek op spelen, of jezelf ermee begeleiden. Deze gitaar is in het bijzonder geschikt voor mensen met dikkere vingers en beginnende gitaristen, omdat er wat meer ruimte is op de toets van de gitaar. Voor kinderen zijn er kleinere maten in de handel.

Staalsnarige gitaar

staalsnarige gitaar
staalsnarige gitaar

Een andere akoestische gitaar is de “staalsnarige gitaar” (ook wel steelstring of country en western gitaar). Deze gitaar is bij uitstek geschikt voor fingerpicking en liedbegeleiding. Door de stalen snaren is het voor de vingers wat zwaarder te bespelen. Deze gitaar wordt veel gebruikt door singersongwriters en bands die akoestische optredens geven (bv. Golden Earring).

Elektrische gitaar

Frankpop replay
elektrische gitaar

Dan heb je nog de elektrische gitaar.Alleen te horen als je de gitaar aansluit op een versterker en zeer geschikt voor het spelen in een band. Je kunt er solo’s op spelen en slaggitaar.

Op welke leeftijd kan ik beginnen?

Frankpop

Je kunt in het algemeen zeggen dat je vanaf 8 jaar gitaarles kunt nemen. Het ligt verder aan de motorische en de intellectuele ontwikkeling van het kind of hiervan afgeweken kan worden. Enige voorkennis, zoals bv. blokfluitles, is niet noodzakelijk.

Een maximale leeftijd om te beginnen is er niet. De lichamelijke gezondheid is de beperkende factor, niet de leeftijd.

Ik heb zelf nog geen gitaar!

Als je zelf nog geen gitaar hebt, kun je een gitaar huren 

  • Huurprijs gitaar per maand: klassieke of staalsnarige gitaar € 10,00 elektrische gitaar € 15,00

Paul Smidt gitaar

Lesprijzen

De lesprijs is berekend als volgt: een jaarbedrag gedeeld door 11 lesmaanden.
De les wordt dus eigenlijk betaald in 11 termijnen.
Schoolvakanties worden doorbetaald, uitgezonderd 1 maand in de zomer, vandaar 11 maanden. Het is altijd mogelijk om midden in het seizoen te stoppen met de lessen.
Dit zijn de tarieven die gelden vanaf september 2018:

Lesduur Lesprijs per maand
30 min. per week€ 56,00
30 min. per 2 weken€ 31,00
20 min. per week€ 38,00
duoles 30 min. per week€ 32,00 p.p.
duoles 30 min per 2 weken€ 17,00 p.p.
30 min. per maand€ 17,50