Dat is waar het bij mij allemaal is begonnen: gitaarspelen bij het kampvuur! Als je echt samen wil zingen met iedereen aan het kampvuur is het handig een boekje te hebben met leuke liedjes.

Kampvuurboekje 2019

Naar aanleiding van de kampvuuravond op 25 mei 2019 is er weer een fris, nieuw kampvuurboekje gemaakt. Het staat weer vol met gouwe ouwe kampvuurliedjes en met spiksplinternieuwe hits.

kampvuurboekje 2019

Het kampvuurboekje 2019 is te downloaden.Wil je een papieren exemplaar van het boekje, mail mij dan, dan stuur ik je een boekje op.

Spotify afspeellijst met liedjes uit het kampvuurboekje

Kampvuurboekjesindex

Voor de mensen die thuis een verzameling kampvuurboekjes hebben liggen, is er nu een handige index gemaakt. Alle liedjes die ooit in een kampvuurboekje hebben gestaan staan in een alfabetische lijst en daarachter staat in welk boekje, op welke pagina je het liedje kunt vinden. De kleur van de kolom komt overeen met de kleur van het boekje. Bovendien kun je de meeste boekjes downloaden door het linkje bovenaan de lijst.

Omdat de lijst zo lang is geworden, kun je nu ook direct klikken op het paginanummer, je komt dan bij het kampvuurboekje uit waar het liedje instaat. Scroll naar de aangegeven pagina en je kunt meteen beginnen te spelen. Handig nietwaar?

kampvuurboekjesindex

Hoe begeleid ik de liedjes?

Achter in het boekje zit een overzicht van “slagen” en tokkels die je bij de begeleiding van de liedjes kunt gebruiken. Deze “slagen”(=manieren van slaggitaar spelen) en tokkels worden in filmpjes nog eens uitgelegd. Klik op een knop en bekijk het filmpje.

Als je mee wilt spelen bij de filmpjes, pak dan standaard het C-akkoord.

Veel succes !

22 manieren van aanslaan

Heen en weer-isme in 4/4 maat

Heen en weer-isme in 3/4 maat

Countrybeat in 4/4 maat

Countrybeat in 3/4 maat

country

Wat te doen als het niet wil lukken na heel veel oefenen?

Swingslag in 4/4 maat

Swingslag in 3/4 maat

Getikte swingslag in 4/4 maat

Tikslag (kan ook bluesy) in 4/4 maat

Tikslag met overslag in 4/4 maat

Balladslag 1 in 4/4 maat

Balladslag 2 in 2/4 of 4/4 maat

Ramslag

Duimpluk 4/4 maat

Duimpluk in 3/4 maat

Doobieslag

Swingslag xs

12312312

Afterbeat reggae

Geplukte tikslag

Rock and roll

Supertokkel

Wat te doen als het heel goed wil lukken na heel veel oefenen?

.