Dat is waar het bij mij allemaal is begonnen: gitaarspelen bij het kampvuur! Als je echt samen wil zingen met iedereen aan het kampvuur is het handig een boekje te hebben met leuke liedjes.

Kampvuurboekje 2022

Naar aanleiding van de kampvuuravond op 9 september is er weer een fris, nieuw kampvuurboekje gemaakt. Het staat weer vol met gouwe ouwe kampvuurliedjes en met spiksplinternieuwe hits.

Wil je al wel weten welke liedjes er in het kampvuurboekje staan? Er is een playlist gemaakt “Kampvuur2022”, daar kun je alle liedjes horen.

Spotify afspeellijst met liedjes uit het kampvuurboekje

Tabjes

Er staan bij enkele liedjes ook stukjes tab. met de intro’s/outro’s of tussenstukjes, relevante basjes. Als je het leuk vind, ga die tabs dan zeker gebruiken!

QR-code

Er is nog meer nieuws in het kampvuurboekje: de QR code. Bijna elk liedje heeft een QR-code gekregen. Weet je niet meer hoe de swingslag gaat? Of hoe de country slag in driekwartsmaat hoort te klinken? Scan de code en je ziet hoe het slagje moet worden gespeeld. Reuze handig toch?

kampvuurboekje 2022

Kampvuurboekjesindex

Voor de mensen die thuis een verzameling kampvuurboekjes hebben liggen, is er nu een handige index gemaakt. Alle liedjes die ooit in een kampvuurboekje hebben gestaan staan in een alfabetische lijst en daarachter staat in welk boekje, op welke pagina je het liedje kunt vinden. De kleur van de kolom komt overeen met de kleur van het boekje. Bovendien kun je de meeste boekjes downloaden door het linkje bovenaan de lijst.

Omdat de lijst zo lang is geworden, kun je nu ook direct klikken op het paginanummer, je komt dan bij het kampvuurboekje uit waar het liedje instaat. Scroll naar de aangegeven pagina en je kunt meteen beginnen te spelen. Handig nietwaar?

kampvuurboekjesindex

Hoe begeleid ik de liedjes?

Achter in het boekje zit een overzicht van “slagen” en tokkels die je bij de begeleiding van de liedjes kunt gebruiken. Deze “slagen”(=manieren van slaggitaar spelen) en tokkels worden in filmpjes nog eens uitgelegd. Klik op een knop en bekijk het filmpje.
In het kampvuurboekje van 2022 staat bij bijna elk liedje een QR-code. Scan de code en je komt bij het goede slagje terecht.

Als je mee wilt spelen bij de filmpjes, pak dan standaard het C-akkoord.

Veel succes !

22 manieren van aanslaan

Heen en weer-isme in 4/4 maat

Heen en weer-isme in 3/4 maat

Countrybeat in 4/4 maat

Countrybeat in 3/4 maat

country

Wat te doen als het niet wil lukken na heel veel oefenen?

Swingslag in 4/4 maat

Swingslag in 3/4 maat

Getikte swingslag in 4/4 maat

Tikslag (kan ook bluesy) in 4/4 maat

Tikslag met overslag in 4/4 maat

Balladslag 1 in 4/4 maat

Balladslag 2 in 2/4 of 4/4 maat

Ramslag

Duimpluk 4/4 maat

Duimpluk in 3/4 maat

Doobieslag

Swingslag xs

12312312

Afterbeat reggae

Geplukte tikslag

Rock and roll

Supertokkel

Wat te doen als het heel goed wil lukken na heel veel oefenen?

.