The guitars only

frankpop 2013Frankpop heeft in het  jaar 2013 als motto: the guitars only.
Zijn er dan alleen maar gitaren te horen?

Nee, uiteraard niet. Het aloude Frankpopconcept van een basisband met gitaarspelende en zingende leerlingen blijft gehandhaafd.

Het motto “guitars only” betekent dat we laten horen wat ons heeft geïnspireerd om gitaar te gaan spelen: geweldige liedjes en stoere intro’s, beroemde tokkels en heftige solo’s.
Verder is het zoals altijd, de bekende presentatrice, fijne zangers en zangeressen, evenals de uitzinnige lichtshow en het sfeervolle sterrendoek van Metropool.

De Frankpopband

Frankpop is geen Frankpop zonder de welbekende Frankpopband. Deze band vormt de basis waarop de leerlingen naar hartelust kunnen muziekmaken.

De band bestaat dit jaar uit:

Frankpopband 2013
v.l.n.r:John Scheggetman percussie, Thijn Mulder electrisch gitaar, Jeffrey Revet toetsen, Arjan Otte drums, Thijs Oosterhof basgitaar en Frank Meijer

Frankpop: het was super!

Frankpop 2013
de Jeugdbende
Frankpop 2013

We hebben Frankpop achter de rug en we kunnen niet anders constateren dan dat het een fantastische avond was. De gitaar stond goed in de spotlight. Er waren zelfs 103 gitaren in de spotlights!

Frankpop 2013

Er waren pure gitaarnummers te horen, zoals Jessa en natrapje van Sacksioni, Classical gas van Tommy Emmanuel, Silvia van Focus, Jessica, (oorspronkelijk van de Allman brothers werd nu enthousiast gespeeld door de Oosterhof boys), the guitar boogie (oude muziek door jonge jongens), Albatros (oude muziek door oude jongens), Canon rock (met een fijne gitaarsolo van Thijn) en Sunday morning riff (geschreven en gespeeld door Maarten en Frank).

Frankpop 2013
Frankpop 2013
Frankpop 2013
Frankpop 2013
Frankpop 2013
Somebody that I used to know van Gotye op 1 gitaar
Frankpop 2013
Frankpop 2013
Frankpop 2013
Frankpop 2013
Frankpop 2013
Frankpop 2013

De jongste deelnemers hadden een niet onbelangrijk aandeel in de avond. Ze waren zowel voor als na de pauze in grote getale op het podium te zien. Voor de pauze een medley met allerlei bekende thema’s zoals bv. de pink panter en na de pauze met I follow rivers van triggerfinger.

Frankpop 2013
Frankpop 2013

Een lang gekoesterde wens van Frank ging in vervulling: Thijs speelde na jarenlang aandringen eindelijk een prachtige bassolo.

Frankpop 2013
Frankpop 2013

Er was natuurlijk ook ruimte voor een aantal fijne meezingers zoals Girl (natuurlijk gebracht door een groot aantal girls) en Ho Hey (waarbij het publiek ook een belangrijke stem had).

Frankpop 2013
Op deze avond is er ook een crowsurfende gitaar gesinaleerd die de eerste Frankpop Singersongwriters CD kwam brengen, Arjan Otte mocht ‘m in naam van alle vrijwilligers in ontvangst nemen.
Frankpop 2013

Frankpoprepetitie

Kijk onderstaand filmpje om te zien hoe de eerste repetitie op 9 juni is verlopen.

Timelapse repetitie 9 juni 2013