Frankpop is dé gelegenheid voor mijn leerlingen om op een groot podium te staan. Ze kunnen daar, gesteund door de geweldige Frankpopband en samen met anderen, gitaarspelen en zingen voor een (meestal) uitverkochte zaal. We doen dit in de grote zaal van Metropool in Hengelo, de Jupilerstage. Met professioneel geluid en een mooie lichtshow.

Frankpopband

Het succes van Frankpop is voor een groot deel te danken aan de uitstekende Frankpopband die we in de loop van de jaren hebben opgebouwd. De band bestaat uit goede muzikanten die bovendien, en dat is heel belangrijk, weten wat er nodig is om leerlingen goed te begeleiden. Ze hebben geduld, sociaal inzicht en plezier in het maken van muziek.
De Frankpopband bestaat uit:

v.l.n.r. Thijn Mulder (gitaar), Gerrit Jan ten Harkel (toetsen), Armand Drenth (percussie), Frank Meijer, Arjan Otte (drums), Thijs Oosterhof (bas),

Klik op een poster om meer te zien van Frankpop!

Meedoen?

Jij wordt als leerling gevraagd om mee te doen met liedjes die je aankunt en die je in een groep zult spelen. Dus niet alleen, bibberend van de zenuwen op het podium, maar in een warm bad van Frankpopband en medeleerlingen. Het is een “eer” om mee te doen, en een ervaring die je niet snel zult vergeten.
Er worden tijdens Frankpop foto’s en filmpjes gemaakt die later op deze website worden geplaatst en eventueel in de krant of andere media worden gepubliceerd.

Ik wil niet meedoen!

Mag je nee zeggen en niet meedoen? Uiteraard mag dat, maar kom dan wel kijken en misschien zeg je de volgende keer: Ja, ik doe graag een keer mee!

Repetities

Voor Frankpop worden er meerdere repetities gepland. Het is de bedoeling dat je ook aanwezig bent bij alle repetities, dus houd de repetitiedata vrij! Bij elke repetitie maken we een tijdsschema, zodat je weet hoe laat jouw liedje gerepeteerd wordt. Het is de bedoeling dat je dan ook om die tijd aanwezig bent. De repetities verlopen in een ontspannen sfeer en het is leuk om de andere leerlingen te ontmoeten die ook meedoen.

De repetities vinden plaats bij mij in de buurt: bassischool ’t Schöppert, Klaas de Rookstraat 57, ingang aan de Toscaninistraat.

De grote Frankpopdag

Op de grote dag zelf is er ‘s middags een “snuffel sound check”, (hiervan komt ook een tijdsschema beschikbaar), waarbij je even op het podium kunt staan, en weet waar je de spullen moet neerleggen e.d. Er zijn genoeg vrijwilligers om alles in goede banen te leiden.

De deelnemers krijgen hierbij een polsbandje waarmee ze ’s avonds Metropool in kunnen lopen, de artiesten hoeven natuurlijk geen kaartje te kopen!

Tijdens Frankpop kun je in de zaal genieten van de anderen die op het podium staan, als je maar in de gaten houdt dat je op tijd weer backstage klaar staat als jouw liedje begint. Dat wordt allemaal nog wel weer uitgelegd als het zover is.

Kaartverkoop

Als de kaartverkoop is begonnen kan iedereen kaartjes kopen voor Frankpop bij mij of bij Metropool, hoe meer mensen, hoe gezelliger!

Frankpop