Frankpop singersongwriters edition

In de loop der jaren zijn er regelmatig leerlingen op de les bezig geweest om zelf nummers te schrijven. Soms werd zo’n nummer dan ten gehore gebracht op Frankpop. Enkele leerlingen zijn later hun eigen weg gegaan en hebben hun nummers opgenomen. Nu is het tijd om die creatieve mensen eens in het zonnetje te zetten met hun eigen nummers. Het uitvoeren van een eigen nummer is nog spannender dan alleen een bekend liedje uitvoeren. Het is bovendien een stimulans om het nummer af te maken, en het is leuk om te horen hoe je eigen liedje klinkt met een echte band. De aankondiging van een Frankpop met alleen eigen nummers heeft weer andere leerlingen gestimuleerd om ook met hun creatieve ideeën op de proppen te komen.

Frankpop 2012

En het was een groot succes!

In de voorbereiding hadden we al een aantal hele goede en gezellige repetities gehad, en dat betaalde zich uit op de avond zelf. De zelfgeschreven liedjes werden met veel enthousiasme en zelfvertrouwen gebracht. Het was bovendien een heel afwisselende avond, met kleine liedjes van Milou en Tanja, maar ook grote arrangementen als het liedje van Ivo “Our moods” en Anika’s “Autumn”.

Frankpop 2012
Frankpop 2012
Jeanine, altijd feest bij de buren

Helemaal feest werd het met het liedje van Jeanine “Het is altijd feest bij de buren” en het liedje van Berry “Stand up”.

Siem en Daan zorgden voor een stunt en kwamen struikelend het podium op en lieten daarbij hun gitaar kapotvallen…..om daarna gewoon hun eigen hit “new man in town” te gaan zingen alsof er niets aan de hand was.

Frankpop 2012
Frankpop 2012
Steven met een eigen gitaarsolostuk
Frankpop 2012
“new man in town”

Ook de acoustische sologitaar kwam aan bod. Steven Hoogervorst speelde een prachtig eigen gemaakt gitaarsolostuk en Danny speelde een bewerking van Stevie Wonders “I Wish”.

Frankpop 2012
Kirsten met “van jou”
Frankpop 2012
Frankpop 2012

De gevoelige snaar werd geraakt door het liedje van Kirsten: Van jou en het liedje, met tekst van Ilonka, “Your eyes”.

Dit alles werd ondersteund door de geweldige band, gevormd door Bas (gitaar), Thijs (basgitaar), Colin (drums), Jeffrey (toetsen) en Arjan (percussie).

New man in town
Our moods
Stand up
Van jou
Nightmares
Faithfull
All the tears
My dream
Autumn

Frankpop Singersongwriters CD

Na het succes van Frankpop singersongwriters edition is het idee opgekomen om er een studio-CD van te maken. Onze toetsenist Jeffrey Revet had een professionele opnamestudio in Geesteren: the Milkmark studio , dus daar zijn we de opnames gaan doen.

De studio is ondertussen verhuisd naar Hengelo. Jeffrey Revet Keyboards & Music Production.

Frankpop CD

Gedurende de winter zijn er een aantal opnamedagen geweest. Eerst is de band opgenomen, daarna de akoestische gitaren, de percussie, de zangers en , als laatste, de achtergrondkoortjes. Het verliep allemaal in een goede sfeer, maar we zijn er ook achter gekomen hoe moeilijk het is om in een studio jezelf te laten opnemen. De opnames zijn daarna gemixt en gemasterd.

Frankpop CD
Frankpop CD

De liedjes

De CD bevat 6 eigengemaakte nummers, die eerder te horen waren op Frankpop.
De liedjes zijn afwisselend, een popnummer van Elske, een lyrische ballad van Anika,een rocknummer van Ivo, een nederlandstalig liedje van Kirsten, een emotionele ballad van Ilonka en tot slot weer een popnummer van Marleen.

de liedjes:

  • Austria – Elske Haverkamp
  • Autumn – Anika Meijer
  • Van jou – Kirsten Ardesch
  • Our Moods – Ivo Meijer
  • All the tears – Marleen ter Hedde
  • Your eyes – Ilonka Mensink/Frank Meijer

Waar is de CD te koop ?

De CD is te koop bij Frank voor 10 euro.