banner

frankpop

 

 

woordwolkNieuws

 

 

Pepernotenguitargames: de UITSLAG

De jongens hebben gewonnen!

Bij de eerste editie van de pepernotenguitargames hebben de jongens gewonnen, daarna deden de meiden het 3 jaren achter elkaar beter dan de jongens. Maar in 2017 hebben de jongens weer de leiding genomen! 1597 punten voor de jongens, tegen 1430 punten voor de meiden. Gefeliciteerd !

Wie zijn de individuele winnaars?

Voor de kinderen in het basisonderwijs:

1 Lucas B. Lauren B.
2 Atse van R. Carlijn O.
3 Stan D. Tess EOK/Elora ter H.


Voor de deelnemers van het voortgezet onderwijs:

1 Cas R. Lieke B
2 Siem P Puk de G.
3 Sjoerd van K Marlou H.

pepernotenprijstafel

De Frank Meijer beachgitaren (met de hand versierd door team Anika-Gerda-Frank Meijer) zijn gewonnen door Lucas Bigirwamungu en Lauren Baartman, zij hadden de hoogste punten en de beste gok op de finalevraag!
De andere prijswinnaars mogen zelf een prijs uitzoeken uit de prijzentafel. Er is bijvoorbeeld voor de mensen die een hekel hebben aan afwassen, een prachtige gitaarafwasset, er zijn FrankpopCD´s, een versterkertje, LPknutsels, een gitaarophangdingetje en nog veel meer!

De uitslag van de finalevraag

Er is lustig gegokt, berekend en gedacht over de hoeveelheid leerlingen die Frank heeft gehad in alle jaren dat hij lesgeeft. Na het napluizen van alle oude lesroosters, agenda´s, plakboeken en belastingpapieren heeft Frank exact kunnen bepalen hoeveel leerlingen hij heeft gehad: 1330 leerlingen.

Er was niemand die het exacte getal heeft geraden.

Wat zijn de pepernotenguitargames?

Tijdens de weken van de pepernotenguitargames worden de leerlingen die hieraan mee willen doen onderworpen aan vragen betreffende de gitaar. Wat zijn dat dan voor vragen? Dat kan van alles zijn, moeilijke theorievragen, makkelijke theorievragen, gokvragen, flauwe vragen, grappige vragen. Wees niet zenuwachtig en doe vooral fanatiek mee. Van oudsher is het een wedstrijd van jongens tegen meisjes en meisjes tegen jongens. (en de meisjes winnen dan meestal)

Is er ook een belangrijke finalevraag?

Jazeker, de belangrijkste vraag van de pepernotenguitargames is de finalevraag. Wie deze vraag het best beantwoordt kan zelfs een prijs winnen.

De Pepernotenguitargames lopen van maandag 6 november tot vrijdag 1 december.

Nieuwsbrief

nieuwsbrief Klik op de krantenlezer om de nieuwsbrief van december 2017 te lezen.